Single Release

Soraya is helemaal klaar met Burgemeester Halsema en schrijft protestlied

12-06-2020 23:49

Op de melodielijn van Manuel Goodbye heeft zangeres Soraya een protesttekst geschreven over Femke Halsema. Ondanks dat 'De parel van de Jordaan' zelf niet meer in Amsterdam woont voelt ze zich nog steeds een echte Mokummer. Volgens Soraya wordt het de hoogste tijd dat Femke de ambtsketting teruggeeft aan de stad zodat ze plaats kan maken voor een vervanger die de wapenspreuk van Amsterdam ' Heldhaftig Vastberaden en Barmhartig' wel hoog in het vaandel heeft staan.

'Ik vind dat ze er een prutzootje van maakt. Tijdens de demonstratie op de Dam had ze met gemak op het podium kunnen stappen om te zeggen dat ze reden van de demonstratie begrijpt, maar dat de veiligheid én de gezondheid hierdoor gevaar lopen. Ik weet zeker dat een groot deel van de demonstranten hier gevolg aan had gegeven. Dat heeft ze niet gedaan. Sterker nog….ze stond daar niet als burgemeester maar als Groen -Links activiste. Wereldwijd heeft ze ons volledig voor idioot gezet. Dat zou haar voorganger Eberhard van der Laan nooit gedaan hebben. Die man hield van Amsterdam', meent Soraya.

Producer Jurgen Kuppens heeft een nieuwe orkestband gemaakt op de plaat van Audrey Landers. Volgens Soraya zorgen de accordeon en het orgeltje voor echte Amsterdamse klanken. 'Ik ben er zo blij mee. Minder blij ben ik met het bericht over Femke Halsema dat ze tijdens het debat op woensdag 10 juni jl. heeft overleefd. Het is gewoon een schande', aldus Soraya.