Interview

Sam Vanvelthoven vraagt Manfred Jongenelis om 'Ga dan' onder handen te nemen…..

06-07-2019 13:14

Sam Vanvelthoven steekt het niet onder stoelen en banken dat zijn passie zingen is. Meerdere filmpjes die Sam op Facebook plaatste bewijzen dat hij echt wel talent heeft. Nadat hij in 2018 bij Manfred Jongenelis z'n eerste single 'Als ik later eens trouw' opnam en lanceerde heeft het jonge 'artiestje uit de dop' uit Roosendaal maar één doel…..artiest worden. Gezien de positieve reacties van het publiek kan dat zo maar zijn toekomst worden.

Begin 2019 verscheen de opvolger 'Ik vind jou leuk'. Ook dit lied werd goed opgepakt en daarmee was het bewijs geleverd dat Sam geen 'eendagsvlieg' bleek te zijn. Vorige week zag z'n derde single 'Ga dan' het levenslicht. Sam heeft z'n huiswerk goed gedaan en vertelde ons dat het van oorsprong Duitse lied in 1996 door de toen 14 jarige Demis een Nederlands jasje kreeg. Twaalf jaar later blies Jannes met een aangepaste tekst 'Ga dan' nieuw leven in.

Omdat Sam tijdens zijn optredens de versie van Demis ook regelmatig zong leverde hem dat vaak leuke reacties op van het publiek. 'Op een gegeven moment was ik samen met m'n moeder onderweg naar zangles en vertelde haar dat ik eigenlijk 'Ga dan' op single uit wilde brengen. Met dat verzoek gingen we naar Manfred. Hij heeft het muzikaal behoorlijk onder handen genomen. Aan de tekst hebben we niets veranderd. Dat past wel bij m'n leeftijd', meldt de 12 jarige pupil.

Vanochtend ( 6 juli) plaatste Sam op Facebook dat hij vakantie van school heeft en baalt dat hij nu ook vakantie heeft van zangles. 'Daar ben ik een stuk minder blij mee. Ik heb het de laatste weken buiten mijn optredens erg druk gehad, met dingen waar ik nog een tijdje mijn mond over moet houden. Maar geloof me wat zal ik jullie gaan verrassen. Het is nu echt tijd voor vakantie. Ik zal nu nog een paar optredens en radio interviews doen over mijn nieuwe single. Daarna stap ik lekker met mijn familie in het vliegtuig naar de zon', glimlacht Sam.