Nieuws

Ruby van Urk opent Eetcafé van haar partner Ritchie Franse in Bennebroek

28-01-2019 10:31

Bar De Tapelinno in Bennebroek is niet alleen in andere handen overgegaan, maar heeft ook een nieuwe naam gekregen: "Eetcafé 't Willemshuys". De kersverse eigenaren Ritchie Franse en Mark Bruyns hebben op 1 juni 2018 de sleutel gekregen, per 1 september werd de overdracht juridisch officieel en op 1 februari vindt de officiële opening plaats. Ritchie Franse is de partner van de Leidse zangeres Ruby van Urk en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat zij de Bar officieel zal gaan openen. Van 17.00 uur tot 20.00 uur is iedereen welkom om dit bij te wonen.

"We hopen op veel Bennebroekers en natuurlijk mensen uit de hele regio", aldus een enthousiaste Ritchie Franse, echtgenoot van zangeres Ruby van Urk. "Vanuit mijn achtergrond, van Buuren Brouwerij in Halfweg tappen we hier een van Buuren biertje, een goed premium pilsje met een prima uitstraling". De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om de voormalige "Tap", zoals de bar in de volksmond wordt genoemd een metamorfose te geven. "Alles wat teveel was hebben we verwijderd. Ook het biljart is weg. De ouderwetse accessoires hebben we afgevoerd of weggegeven. De blauwe gevel heeft een neutrale kleur gekregen, want een blauwe buurtkroeg schikt af. De voorgevel zal komende tijd nog worden veranderd". Door het hele café is de kwast gegaan.

"We hebben wel geprobeerd om het meeste wat hier al veertig jaar is, in ere te houden. Er is nieuwe verlichting gekomen en meubilair. De stamtafel gaat nog groter worden". Volgens Ritchie Franse is Eetcafé 't Willemshuys niet alleen een naam die een stukje geschiedenis met zich meebrengt, maar ook een krachtige naam. "Willem is een puur Hollandse naam. Iedereen kent wel een Willem. We gaan een wand maken met allemaal foto's van Willems, bekend of onbekend". Volgens Ritchie Franse moet 't Willemshuys een schoon, gezellig, laagdrempelig dorpscafé gaan worden, waar met name maten van de tennis, hockey en voetbal een drankje kunnen gaan drinken, maar gezinnen zich ook welkom voelen.

"We gaan op de dinsdag een prima biefstukje serveren, op donderdag saté en donderdags ga ik naar de visafslag om verse vis te halen. De resterende dagen serveren we wat we over hebben in de vorm van een daghap, want we willen goed inkopen en niks verspillen. Men moet wel voor 18.00 uur reserveren, want we hebben maar 40 zitplaatsen". Iedere dag is er borreluur van 16.00 uur tot 19.00 uur behalve op maandag, want dan is het café gesloten. "Op vrijdagavond kan men vanaf 22.00 uur aan de lamp komen hangen, dan wordt het gezellig. Het is mogelijk het café af te huren voor besloten feesten en verder willen we in het weekend evenementen gaan organiseren, zoals girls nights en talentenjachten". Voor meer informatie kan men terecht op de website www.twillemshuys.nl. Credits: Annemiek Cornelissen.