Nieuws

Ruby van Urk kijkt terug op geslaagde singlepresentatie

03-06-2019 13:04

In Eetcafé 't Willemshuys vond op zondag 2 juni de presentatie plaats van de nieuwe single van de zangeres Ruby van Urk. De single "Vrij me mij", is een swingende cover, die door de zangeres in een eigentijd jasje is gestoken. De single werd op toepasselijke wijze tevoorschijn getoverd door Peter Vogel van het Magic Art Centre Bennebroek, dat op een steenworp afstand is gelegen van het Eetcafé dat onlangs is verbouwd en het eigendom is van Ritchie Franse, de partner van de zangeres.

De zangeres kreeg speciaal voor de toveract een Harry Potter Cape omgeslagen, waarna Peter Vogel achter haar ging staan en met toverstok en al zijn handen door de mouwen stak en de single tevoorschijn liet komen. Uiteraard leverde dit een hilarisch tafereel op en de spontane zangeres had de lachers zeker op haar hand. Na de lancering ging men meteen aan de gang om alle bezoekers van het Eetcafé te voorzien van de single en dat waren er heel veel, want het was volle bak.

"Een cadeautje van mij riep de zangeres, ik laat jullie op een dag als vandaag natuurlijk niet zonder de single naar huis gaan". Uiteraard waren er signeermomenten en konden de aanwezige gasten met de zangeres op de foto. Ruby van Urk was er in geslaagd een groot aantal artiesten uit te nodigen om deze avond op te luisteren. In een razendsnel tempo wisselden zij elkaar af, waardoor de bezoekers een heel veelzijdig geheel voorgeschoteld. Mede door de tropische temperaturen was het sfeertje fantastisch. Veel Nederlandse luisternummers, maar ook feestnummers kwamen aan bod en er werd volop meegezongen, gedanst en polonaise gelopen.

Het stralende middelpunt was Ruby zelf, die geen moment stilstond en met iedere act wel meedanste of meezong. Ze genoot, zoals dat op een dergelijke avond zeker moet zijn. Optredens waren er van Michel van Rijswijk, Glenn de Koning, Ernest van Hardingsveldt, Jay Jay Bauer, Han Holland, Side Kick, Johan Medely, Bernardo, Daan Faber, Roy Meijaard, Dennes Raterman en Jeremy B. De presentatie was in handen van Pierre Biesterveld, die zelf ook nog een aantal keren heeft opgetreden. Ronald de Lijster maakte zijn opwachting en trakteerde het publiek met mondharmonica en al op het mooie nummer "Pianoman". Zijn optreden werd door Ruby zeker op prijs gesteld.

Het was leuk om te zien dat ze voor iedere artiest die optrad wel een leuke anekdote wist te verzinnen. "Met de meeste van jullie heb ik een verleden, met sommigen al vanaf mijn jeugd. Met anderen tijdens optredens en artiestenreizen. Jullie zijn allemaal even speciaal voor mij, daarom ben ik er enorm trots op dat jullie hier vanavond zijn om op dit bijzondere moment voor mij op te komen treden". Verder bracht ze de aanwezigen op de hoogte van de plannen die het Eetcafé heeft. "We zijn van plan om in 't Willemshuys vanaf nu regelmatig artiestenoptredens te gaan organiseren, veelal op de zondagen. Jullie hebben geluk want ik houd de agenda bij en bij deze beloof ik jullie dat ik voor allemaal een plekje ga vrijhouden". Credits: Annemiek Cornelissen.