Nieuws

Rop Janze over Songfestival en meer!

07-11-2019 13:57

Cabaretier Rop Janze is weer terug in de theaters. In zijn traditionele oudejaarsvoorstelling begeleidt hij dit keer zijn publiek naar het magische jaar 2020. Natuurlijk blikt hij terug op het afgelopen jaar op zijn geheel eigen wijze. Hij heeft het over de knie van Tom Dumoulin, de billen van Duncan Laurence en de Neus die werd gearresteerd. In de voorstelling "Op naar 2020!" speelt Rop zonder verkleedpartijen de hele familie Van Driel. Maryvonne en haar broer Jan-Maarten kibbelen in het bijzijn van hun moeder Annie over wie de kerststal erft. Wie wint deze strijd?

Rop viert in de voorstelling kerst, sinterklaas én oud & nieuw op één avond, zodat je er als publiek in één klap van af bent. Hij neemt cadeaus en gedichten mee voor BN'ers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Veel aandacht ook voor het Eurovisie Songfestival. Niet alleen de afgelopen en de komende editie van het liedjesfestijn komen aanbod, maar ook de afgelopen 44 jaar waarin we niet gewonnen hebben.

Naast conferences, gedichten, gedachten, grappen en hapjes zit er ook veel muziek in de voorstelling. De oude vertrouwde Sinterklaasliedjes zingt en danst hij in compleet andere, verrassende uitvoeringen. En wat gebeurt er met een Sinterklaasliedje als Beyonce het onder handen neemt? Of als een Sinterklaasliedje een inzending wordt voor het Eurovisie Songfestival?

Rop Janze was lid van Comedytrain en toert door het land als cabaretier en als Poëzie Jukebox. Zijn album "Lust & Bedrog" werd goed ontvangen door pers en publiek en bevatte duetten met o.a. Richard Groenendijk en Astrid Nijgh. Zijn bundel met theaterteksten getiteld "Je weet toch nooit wat er onder die kleren zit" bevat een voorwoord van Jan-Jaap van der Wal. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Tineke Schouten.

Meer info en up-to-date speellijst zie www.ropjanze.nl