Algemeen

Ronnie Tober met prachtige remake van het 50 jaar oude Alleluja no.1

05-12-2018 17:46

Met de jaarwisseling van 1967 naar 1968 werd Ronnie gevraagd om te zingen in een hotel in Marbella Spanje. Na zijn optreden kwam er een heer naar hem toe met een liedje dat hij moest beluisteren. Het nummer had wel wat, maar was in het Spaans met als titel 'Alleluja'. Ronnie heeft het meegenomen naar Nederland en aan zijn producers Rina Geveke en Jack Bulterman laten beluisteren die er wel wat in zagen. Bulterman maakte er een nieuwe tekst op en het werd uitgebracht door Philips.

In de laatste show van de in die tijd zeer populaire Ronnie Tober Show op TV (3 februari 1968), heeft Ronnie het nummer gezongen en kreeg lovende kritieken. Daarna werd Ronnie gevraagd om mee te doen met het Eurovisie songfestival en kwam zijn nummer 'Morgen' uit… Toen was het… dag 'Alleluja'.

'Afgelopen februari waren Jan en ik 50 jaar samen en kreeg ik een cd-box met mijn hele repertoire gedigitaliseerd. Wij hoorden het nummer 'Alleluja no.1' en Jan zei 'die moet je weer eens opnemen'. 'Omdat het nummer 50 jaar oud is, mono werd opgenomen, heeft Harald Queens er weer een prachtig arrangement van gemaakt. 'Alleluja no.1' is een mooie productie geworden, waar wij als team weer trots op zijn', aldus Ronnie Tober.


De single komt uit op 5 december en is dan overal te streamen en te downloaden. De release wordt weer verzorgd door UltimateDisk en de plug en promotie door Dennis van der Kraan van Score Promotions. Websit: www.tober.nl / Info & boekingen: Erwin Fillee / 06-22334175 / info@fillee.nl