Nieuws

Ron Kemper en Jim Hoogendorp overhandigen LUV artikelen aan het RockArt Museum

26-05-2019 12:20

Op de foto: Museumdirecteur Jaap Schut. Fotocredits: Jim Hoogendorp

Afgelopen zaterdagmiddag werden door Ron Kemper en Jim Hoogendorp bij het RockArt Museum in Hoek van Holland twee jurken van Patty Brard en het beruchte LUV boek overhandigd aan Museumdirecteur Jaap Schut. Hij nam de jurken en het LUV boek graag in ontvangst om opgenomen te worden in zijn RockArt Museum.

De jurken hadden ze van Patty Brard gekocht op Koninginnedag in 2012, toen stond Patty onder andere haar LUV kleding te verkopen. 'Het ligt al zeven jaar bij ons in de la en nu kan iedereen het bij RockArt bekijken waar de jurken een plekje krijgen" aldus de twee.


Museum RockArt is een museum over popmuziekgeschiedenis sinds de jaren vijftig van de 20e eeuw. Het is gevestigd in Hoek van Holland.

Het werd in 2005 opgericht en wijdt zich aan meer stijlen dan rockmuziek alleen, zoals ook beatmuziek, rock-'n-roll, indorock, jazz en Nederlandstalige protestliederen van bijvoorbeeld Armand. De vaste collectie is voornamelijk op de Nederlandse popgeschiedenis gericht.

Daarnaast worden er tijdelijke exposities getoond. Thema's uit het verleden waren zowel over artiesten uit binnen- als buitenland, zoals over Herman Brood, Golden Earring, Q65, Elvis Presley en The Beatles. Verder waren er thematische exposities over bijvoorbeeld de nederbiet in Den Haag en het Westland, en zeezenders als Veronica. Ook houdt het exposities op andere locaties in Nederland.

Van 23 juni tot 11 september 2016 was het museum dicht door waterschade die was veroorzaakt door hevige regenval.

Op 4 november 2016 nam gemeenteraad van Den Haag een motie aan om het museum naar deze stad te laten verhuizen. Museumdirecteur Jaap Schut is hier eveneens voorstander van, omdat de collectie een groot deel van de Haagste popgeschiedenis bestrijkt en de huidige locatie te klein wordt bevonden.

In de museumwinkel is ook een uitgebreide collectie muziekartikelen uitgestald, variƫrend van boeken en platen tot merchandise. Adres: Zekkenstraat 42, 3151 XP Hoek van Holland.