Single Release

Rockende tandarts Nick van Gasteren terug in Amsterdam

27-01-2020 15:10

Twee overeenkomsten om de aanvankelijk goedbedoelde samenwerking tussen een tandarts en een projectontwikkelaar vast te leggen. Echter na amper drie maanden, werd ik door de 'directeur' onophoudelijk gemaand tot het bij elkaar boren van een zo hoog mogelijke omzet, waarna tweeënhalf jaar later, de bom barstte.

'Je hebt wat luchtigjes over artikel 5 heen gelezen', zei een collega-tandarts, tevens jurist, mij somber. Sterker nog: ik had het helemaal niet gelezen!

'Gedurende vier jaar mocht ik geen contact meer hebben met de praktijk, noch mijn patiënten, noch de voltallige Amsterdamse tandheelkundewereld in een straal van twintig kilometer rond de stoel, op straffe van vijfduizend euro per overtreding. Ik trok mijn plan! Boren in Amsterdam mocht dan wel niet, maar niemand kon mij verbieden teksten te schrijven, muziek te maken en platen te blijven produceren. Ik rustte niet eerder of mijn comeback single moest op de plank liggen, waarvan hier het resultaat. Voor mijn comeback in Amsterdam zijn deze liedjes totaal overbodig, maar ze waren de kortste weg om aan uitzichtloosheid te ontsnappen', aldus Nick.