Algemeen

Rob Zorn krijgt taakstraf van 20 uur én schadevergoeding van € 600.00 opgelegd

12-08-2019 19:24

De rechtbank in Haarlem heeft Rob Zorn vandaag een taakstraf van 20 uur opgelegd. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van € 600.00 betalen aan een dame die een gescheurde lip opliep en een tand uit haar mond moet missen als gevolg van een uit de hand gelopen woordenwisseling die plaatvond op een parkeerplaats in Haarlem Schalkwijk. Rob zelf reageert op Facebook met de woorden "Tja wat ik al verwachten is ook uitgekomen, ik ben schuldig volgens de rechter".

In het kort legt hij uit wat er op een warme dag in juni 2017 gebeurde. "Ik trof een hond aan in een afgesloten auto. Het ging nog goed met de hond, maar ik bleef er wel bij om te zien of het beestje niet in nood kwam. Na 20 minuten kwam de vrouw terug en ik ging met haar in gesprek. Ineens waren er twee, die er totaal niets mee te maken hadden. Ik noem het manwijven die zich ermee bemoeiden. Nou dat liep vervolgens razendsnel uit de klauwen, schelden tieren, maar de vrouwen vielen me ook aan. Diverse keren heb ik me af moeten wenden en op een gegeven moment, terwijl er één van handhaving bij was, valt één van de vrouwen me weer aan. Ik reageer in een reflex en haal uit, ze valt en loopt een heel klein scheurtje op in haar lip en haar plaatje valt uit d'r mond. Nou de rechter zegt nu, ik had mezelf niet mogen verweren maar had weg moeten lopen. Dus uitspraak is 20 uur taakstraf en 600 euro aan die twee agressieve betalen, ik ga even goed nadenken wat ik ga doen, hoger beroep of niet. Als ik de taakstraf moet doen zal dat iets zijn voor de dieren. Verder laat ik dit eerst ff bezinken, dit was even mijn eerste reactie. Ik ben echt geen schatje, maar ik heb mezelf gewoon verdedigd en dat mag niet. Iedereen mag van me vinden en over me denken hoe ze zelf willen, ik laat me alleen niet slaan. En o ja, ik blijf rijden met heet weer om te kijken of er honden in auto's zitten, ze krijgen me niet klein!!!! Één ding is zeker ik ging met opgeheven hoofd de rechtzaal in , maar ook met opgeheven eruit', onthult Rob.

Na het plaatsen van dit bericht stoomde z'n postvak vol. 'Wat een berichten in mijn privevak. Dit gaat even duren voor ik die allemaal beantwoord heb. Zoveel mensen die willen iets meebetalen aan de boete die ik gekregen heb en smartegeld dat ik moet betalen. Het is echt ongelooflijk lief, aardig en het is een steun in de rug, toch moet ik nee zeggen, ik wil namelijk niet de naam krijgen dat ik hier ook maar van zou profiteren, de rechter vindt me namens de wet schuldig en dan moet ik op de blaren zitten. Ook veel vragen of ik er nu mee stop, ik kan heel kort zijn, NEE, ik blijf dit doen, er zijn nog teveel van die galbakken die hun hond achterlaten in een bloedhete auto, dus ik zal zolang ik het kan dit doen,'aldus Rob.

Rob wil graag z'n werkstraf volbrengen bij de Dierenambulance. 'Daar maak ik me hard voor. Verder ga ik dit verhaal sluiten, de twee agressieve vrouwen hoop ik nooit weer te zien. Het is klaar ze zijn het me niet waard om verder nog over na te denken. Ik accepteer de straf die de rechter me naar de maatstaven van de wet gegeven heeft en hou mijn kop hoog. Iedereen bedankt. Ik ga door!!!'meent Rob.

Bekijk hier het interview met fragment op NH nieuws.