Single Release

Ricardo Rossin presenteert nieuwe single 'Het leven is een leerschool'

10-12-2019 20:20

Ricardo Rossin, geboren en getogen in de volksbuurt Woensel te Eindhoven heeft altijd al passie voor het levenslied gehad. Op zeer jonge leeftijd was hij al behoorlijk muzikaal aangelegd en zong ook regelmatig mee met de grote hits van oa. André Hazes en René Froger.

Op latere leeftijd besloot hij mee te doen aan de talenten jacht Hazes zoekt de voice. Het was zenuwslopend maar hij won! En nam zijn prijs daarom ook vol verbazing in ontvangst. Ook tekende hij een contract bij Hazes en timmerderde onder begeleiding aan de weg.

Na circa 2 jaar heeft Ricardo gekozen een samenwerking aan te gaan met Bling Music uit Zaltbommel. Samen met Henk Damen is de single 'Ik beloof je' tot stand gekomen en is ondertussen al benoemd tot regionale hit in Brabant.

Ricardo en het management hebben midden 2019 besloten in te gaan op een samenwerking met de Soundwise studio Amsterdam,Music nuts BMG Talpa. Dit onder dak van Marcel Schimscheimer, Jaco van der steen & Henk van Londen. Ricardo kwam vrij snel uit met de single 'Het leven is een leerschool'.

'Dit lied is op mijn lijf geschreven. Elke zing die ik ingezongen heb is exact wat mijn leven is. Vooral soms heb ik geen cent te makken. Bij de luister sessies hebben we een aantal tracks doorgenomen maar ik bleef steken bij deze plaat. Ik voelde hem gewoon dus voor mij was de keus vrij duidelijk', aldus Ricardo.