Algemeen

René Karst daagt vrouwelijk publiek uit met ‘Laat ze maar zien’

05-12-2018 18:59

René Karst daagt met z'n nieuwe single 'Laat ze maar zien' het vrouwelijke publiek uit om het bloesje tijdens de vertolking van dit spraakmakende liedje omhoog te trekken of helemaal uit te doen. René kreeg van een producer uit het oosten des lands de tip om het van oorsprong Amerikaanse nummer te voorzien van een Nederlandstalige tekst. Normaal gesproken covert de uit Hoogeveen afkomstige zanger geen platen, maar voor deze keer heeft hij een uitzondering gemaakt.

Volgens René kennen heel veel mensen de Amerikaanse versie niet eens. 'Dat is het leuke eraan. Samen met m'n nieuwe platenmaatschappij Dino hebben we een plan bedacht om naast het uitbrengen van de single een spraakmakende clip op te nemen die het "wat is dit nou weer" gevoel gaat opleveren. De opnames vonden plaats in een uitgaansgelegenheid in Apeldoorn. Tijdens de opname trokken drie dames spontaan hun bloesje naar boven. Het afgelopen weekend leverde dat al ruim 20.000 views op. Dat betekent dus dat er wel over gesproken wordt', meent René

De man op de accordeon die op het podium naast René plaats heeft genomen is Robert Pouwels. Beide muzikanten hebben tijdens de alom bekende muziekreizen in Turkije en Kos vaak samen opgetreden. 'Omdat ik onlangs z'n nieuwe carnavalssingle heb geschreven die binnenkort gelanceerd wordt, leek het ons leuk om hem als accordeonist te vragen om naast me te gaan zitten tijdens de clipopname', onthult René.

Op de vraag wat René verwacht van z'n vrouwelijke fans als hij dit nummer zingt laat hij in het ongewisse. 'Ik laat het maar gebeuren. Ik reken er niet op, maar kan me voorstellen dat als in later op de avond tijdens een Mega Piraten Festijn zit nummer zing en er zit drank in de 'man' dat er iets kan gaan gebeuren. We gaan het meemaken', aldus René.