Single Release

Noord - Holland Duo treedt met 'Loze woorden' in de voetsporen van het originele Holland Duo

27-01-2019 02:01

Ruim een jaar geleden besloten Dave Giacomini en Gail Heijerman hun krachten te bundelen en als Noord-Holland Duo de Nederlandstalige muziekwereld te bestormen. In september 2018 verscheen hun allereerste single 'Niemand in mijn leven'. De opvolger 'Loze Woorden' is net zoals hun debuutsingle geschreven door Tony Anderson en opgenomen bij Music Experience in Zaandam. Dave en Gail omschrijven het nummer als Nederlandstalig, Volks met een schlagertintje.

Dave en Gail hebben elkaar leren kennen in het Haarlemse kroegenleven. Omdat Gail zelf eigenaresse is van Café 't Kottertje in IJmuiden boekte ze Dave regelmatig als zanger en entertainer om de gasten te vermaken. Daarnaast kwam Dave beroepsmatig als bloemist elke vrijdag verse bloemen leveren aan het café.

'Als hij s'avonds bij me zat gingen we samen zingen. Dave vroeg me op een gegeven moment om een duo te vormen. Ik vroeg me af of ik dat met m'n drukke bestaan wel moest doen, maar ben blij dat ik ervoor gekozen heb. Ik vind het hartstikke leuk. Bovendien ben ik van mening dat er te weinig zangeressen actief zijn in het muziekwereldje en duo's zijn ook erg schaars. Onze tweestemmige samenzang past goed bij elkaar en hopen daarmee in de voetsporen te treden van het Holland Duo zoals dat vroeger was. Wij denken dat daar vraag naar is', onthult Gail.

De keuze om zowel hun debuutsingle als deze op te nemen bij Music Experience in Zaandam heeft zo z'n redenen. Richard, de tweelingbroer van Dave is namelijk eigenaar van deze goed aangeschreven studio waar veel bekende artiesten, waaronder Gerard Joling, al liedjes hebben opgenomen. Alexander, een andere broer van Dave is als clipregisseur eveneens werkzaam bij Music Experience. Hij heeft dan ook de clip geproduceerd. Volgens Dave vertelt de clip het verhaal van het liedje. Ook hij is erg trots op de samenwerking met Gail.

'Op uitnodiging van Radio Continu zijn we van 24 t/m 29 maart aanwezig in Westendorf. Dat lijkt ons een geweldige uitdaging. We hebben er ontzettend veel zin in', aldus Dave. Meer info over het Noord-Holland Duo is te vinden op hun Facebookpagina

'Loze woorden' verschijnt op het Storm Records label. Meer info: www.feestartiesten.nl