Single Release

Nieuwe single van Koos Alberts verschijnt op verzoek van z'n familie

16-05-2019 23:25

Op vrijdag 17 mei verschijnt er een nieuwe single van Koos Alberts. Het nummer 'Een Amsterdammer' is drie jaar geleden door Koos al opgenomen. Op de website van Sterren.nl staat te lezen dat Koos het volgens z'n vrouw Joke een heel leuk lied vond. "René Karst, de schrijver van het nummer, belde ons 's avonds laat op en vroeg of hij langs mocht komen. Eenmaal bij ons liet hij Een Amsterdammer horen en Koos was direct heel enthousiast."

"Een Amsterdammer is echt een nummer dat op Koos' lijf geschreven is", aldus Joke. Op verzoek van de familie is besloten de single alsnog uit te brengen als laatste muzikale groet van Koos. "Ik denk dat Koos erg blij zou zijn geweest dat het nummer nu uitkomt.

René Karst heeft Een Amsterdammer geschreven. "Het lied gaat over hoe ikzelf, maar ook Koos, een Amsterdammer zie", vertelt René. "Een Amsterdammer is iemand met zelfspot, vrolijkheid en veel zingen. Ik vond het nummer helemaal bij Koos passen."

Zijn dochter Christa Krommenhoek is druk bezig met het schrijven van een boek over het leven van Koos & Joke "De Kracht van Liefde" en zal later dit jaar worden uitgegeven.