Single Release

Nieuwe feestknaller voor jubilerende Edwin van der Toolen

07-03-2019 18:22

Edwin van der Toolen viert feest met zijn nieuwe single 'Meters bier'! Al meer dan 20 jaar is de altijd goedlachse volkszanger een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld en staat bekend als een veelzijdig artiest met een hoog entertainment gehalte. Naast een ijzersterke feestplaat heeft de zanger ook een boodschap voor zijn fans: "Het grootste meezingspektakel van Rotterdam komt dit jaar terug, Edwin in Concert 2019 is een feit!". De zanger geeft opnieuw een live concert in Rotterdam, een jubileumjaar met hoogtepunten.

De zanger die bekendheid kreeg als huiszanger van onder meer de Amsterdamse cafés Bolle Jan, La Bastille en Bloemen Beppie, het voormalig café van zanger Peter Beense, zingt nu in heel Nederland met als vaste plek Toppers, het café van het gelijknamige viertal. In de loop der jaren is Edwin uitgegroeid tot een echt podiumbeest en groeit zijn fanbase.

De aanstekelijk feestsingle met een heel hoog meezing gehalte is Edwin op het lijf schreven en heeft alles in zich om een hit te worden. 'Meters bier' is een waardige opvolger voor de eerder uitgebrachte singles zoals 'Hup Faldera', 'Zeven Zonden' en de succesvolle remake van 'Wie kan mij vertellen'.

Volkszanger Edwin is zelf altijd in voor een feestje. Het idee voor de nieuwe single 'Meters bier' is ontstaan bij een 'goede pot bier'. "Ik weet zeker dat iedereen zich in de tekst herkent, diegene die dat ontkent jokt een beetje. Elk weekend denk je; dit keer blijf ik thuis en voor je het weet sta je met je vrienden met een gouden rakker in je hand", aldus Edwin over zijn eigen geschreven single. Het is een klinkend resultaat van een vruchtbare samenwerking met de producer Peter la Haye.

De afgelopen jaren gaf Edwin van der Toolen een live concert voor meer dan 800 fans per avond. Die concerten is hij gaan organiseren n.a.v. zijn optreden bij Toppers in Concert in 2012. Dat was een schot in de roos. Edwin in Concert is inmiddels een begrip geworden en geldt als het kleine Rotterdamse broertje van Toppers in Concert. De afgelopen vier jaar waren stijf uitverkocht. Voor de zanger reden genoeg om aan zijn fans te onthullen dat er dit jaar een jubileumeditie van Edwin in Concert plaats gaat vinden. "We gaan dit jaar flink uitpakken, want we hebben wat te vieren!"

Fotocredits: Jim Hoogendorp.