Single Release

Martino Burger en Meriam Bruggink laten elkaar niet gaan

30-11-2019 03:01

Martino Burger is een gezellige, zingende steward uit Rotterdam. Martino werd in 2016 in zijn eigen café ontdekt. Zijn debuutsingle "Het is over" kreeg al meteen bekendheid. In de jaren die daarop volgende nog verscheidende singles waaronder "Mag ik wonen in je hart", "Kerstmis in de zomer", het nummer over zijn eigen café "In 't café" en laatste single "Mijn liefde kind", de enorme mooie ballad die in juni van dit jaar uit kwam.

Meriam Bruggink, een vrolijke allround zangeres uit de Achterhoek, is al lang geen onbekende meer in de Nederlandstalige muziekwereld en op menig evenement worden haar nummers zoals "Van mij!", "Eerst zien... dan geloven" en het bij Emile Hartkamp opgenomen "Ik ben met jou uitgepraat" al luidkeels meegezongen. Ook het emotionele "Als ik ga" is een ballad die er mag wezen.

Een jarenlange vriendschap ging vooraf aan deze samenwerking. Naast hun eigen solocarrière traden ze nu en dan ook nog eens op als een gelegenheidsduo, voor de lol ook wel 2MB genoemd (beide initialen zijn MB). Nu enkele jaren later bezegelen zij hun vriendschap met hun CD, het bewijs dat oost en west zeer goed samen gaan. Het is een EP met 4 nummers. 2 Duetten en van ieder nog een solonummer. De titel van deze EP luistert naar de naam "Baby don't go" en daarvan komt ook de gelijknamige single vanaf.

"Baby don't go" is een Engelstalig nummer met een vleugje country wat heerlijk vrolijk overkomt. Dat het voor sommige bekend klinkt is niet verwonderlijk. Het is namelijk een cover van de hit die Dwight Yoakam en Sheryl Crow maakten eind jaren 90. Zowel de single "Baby don't go" als de EP met dezelfde naam is vanaf 1 december verkrijgbaar bij de bekende downloadportals.