Nieuws

Martin Sterken ontwikkelt nieuwe sound voor Hessel & Ineke

12-03-2019 16:14

Nadat Hessel & Ineke via Facebook wereldkundig maakten dat ze in de studio van Martin Sterken waren belandt leverde dat vele reacties en vragen op bij hun volgers. Omdat wij ook nieuwsgierig waren belden we met Hessel & Ineke om erachter te komen wat de plannen waren. Het duo uit Sneek laat weten dat ze voor een oriënterend gesprek afgereisd waren naar Valthermond waar de studio van Martin gevestigd is.

Volgens Hessel & Ineke was het de bedoeling om gewoon even te gaan babbelen over de mogelijkheden die Martin hen kon bieden. ' Het is uiteindelijk een hele bijzondere avond geworden. Martin keek ons aan en vroeg ons enkele dingen. Op een gegeven moment draaide Martin zich om en begon te pingelen op z'n keyboard. Ondertussen vertelde hij dat hij iets leuks voor ons had, namelijk onze nieuwe sound. Al pratend en spelend werd ter plekke het hele liedje in elkaar getimmerd. Martin vertelde dat hij tijdens het 'uit eten' bij de Chinees de tekst al had geschreven. Na mate de avond vorderde werden er allerlei instrumenten aan toegevoegd en op een gegeven moment was alles in kannen en kruiken. Wij vonden het een hele bijzondere avond. Het was leuk en het voelde erg goed. Eigenlijk zijn we getuige geweest van de opbouw en de geboorte van het liedje', glunderen Hessel & Ineke.

Het nummer wordt volgende week tijdens de feestweek in Westendorf ( Oostenrijk) gepresenteerd. Ze vertolken het lied tijdens de opnames van Toppers van Oranje welke op een later tijdstip zal worden uitgezonden. Ook zal het lied, waarvan ze de titel nog even geheim houden, te horen zijn bij de optredens die het stel bij diverse uitgaansgelegenheden in Westendorf gaat geven.

Enkele dagen na terugkomst in Nederland kunnen Hessel & Ineke hun koffers alweer inpakken. Van 5 tot 13 april maken ze deel uit van de door Lukassen Producties georganiseerde Muziekreis Turkije. 'We zijn erg benieuwd naar de reacties. Het is heel iets anders dan wat ze van ons gewend zijn, maar stiekem gaan we ervan uit dat ook het publiek versteld zal staan', aldus Hessel & Ineke.