Interview

Lytse Hille maakt mensen met een beperking heel erg blij

31-01-2020 11:42

Via Facebook kreeg Lytse Hille twee weken geleden een uitnodiging van cliënten van Ontmoetingscentrum Carré uit Drachten om samen met hen te koken. Omdat Hille regelmatig in het ontmoetingscentrum een kijkje neemt weet hoe blij het deze mensen zou maken als hij de uitnodiging aan zou nemen.

Op donderdag 30 januari was het zover. Toevallig was hij deze dag op pad met cameraman Robert Vegt van Oranje Shownieuws i.v.m. promotie opnames. Omdat Robert het zo'n fantastische happening vond besloot hij het bezoek op beeld vast te leggen.

Te zien is dat Hille een gesprek aangaat met Douwe Bouma. Hij begeleidt mensen met een beperking op muzikaal gebied. Elke week geeft hij aan de cliënten in het ontmoetingscentrum een half uur muziekles. Douwe is ook erg trots dat hij slagwerkgroep Synkoop mag begeleiden. Normaliter treedt deze groep 6 tot 7 keer per jaar op. Vorig jaar stond de teller vanwege een feestjaar zelf op 17 keer.

Uiteraard zie je Hille ook in de keuken aan 'het werk' en geeft hij een optreden. 'Het is een feest om hier te zijn', glundert Lytse Hille.

Bekijk HIER het filmje.