Single Release

Loeksband troost met 'The Lockdown Song'

22-05-2020 10:55

Singer-songwriter Loek Duinmeyer van Loeksband uit Heerhugowaard heeft een troostlied geschreven voor alle muzikanten en artiesten die brodeloos thuis zitten te wachten op betere tijden.

Met zijn lockdown lied geeft hij het frustrerende gevoel weer van de artiest die graag de deur weer uit wil om ergens op een podium te staan. Hij nodigt al zijn muzikale collega's uit om dit lied met hem mee te komen zingen en spelen op zijn facebook om ook zo hun frustraties er uit te spelen.

In een spannende videoclip van een slordige drie minuten geeft hij alvast een voorzetje op YouTube en kan je luisteren en huiveren bij de kussende Batman uit China die de hele wereld overvliegt om het leven van miljoenen mensen zuur te maken. Loek komt op het eind van zijn film via de countrymuziek uit in Mexico, het land van zijn Corona, het maïsbiertje waar hij zo van kon genieten aan het Mexicaanse strand.

Daar had hij er ooit bottleneck slide gitaar mee gespeeld en er ook nog een panfluit mee gemaakt van zes lege Coronita's. Dat zijn de kleinere versies van de lange flesjes hier in Holland. Bij gebrek aan coronita's hier in ons koude Nederland heeft hij er nu voor dit lied een gemaakt van drie grote flesjes om, samen met de slide-gitaar, de broeiende sfeer in de film te laten beleven in drie tonen van dit Bottle Blow instrument.

Het lied wordt uitgegeven op single en binnenkort ook te beluisteren als single op alle streaming- en downloadsites. Luister en Huiver met 'The Lockdown Song'