Algemeen

John West & Lange Frans steken Ace of Base wereldhit in Nederlands jasje.....en hoe!!!

26-06-2019 17:54

John West & Lange Frans hebben al een behoorlijke reputatie opgebouwd voor wat betreft het uitbrengen van duetten. Met name 'vergeten' liedjes uit de jaren 80 werden door deze heren onder handen genomen die vervolgens met succes nieuw leven in geblazen zijn. Ondanks dat John en Frans geen plannen meer hadden om opnieuw iets op te nemen komt daar met een Nederlandstalige bewerking van de Ace of Base wereldhit 'All that she wants' verandering in. Met 'Alles wat ik wil' hopen de mannen de zomerhit van 2019 in handen te hebben. Een aantal gerenommeerde radiomensen die op voorhand de preview al voorgeschoteld kregen waren erg enthousiast over het zomerse nummer dat verschijnt bij Cornelis Music.

In eerste instantie was het de bedoeling dat John het lied alleen uit zou brengen, maar hij vond het nummer te kort om één op één te coveren. 'Je kunt dan kiezen voor een lange accordeonpartij of een solo toevoeging, maar daar werd ik niet vrolijk van. Ik heb daarom toch besloten om Lange Frans te vragen of hij daar een bijdrage aan wilde leveren. Ik denk en vind dat hij de aangewezen persoon in het Nederlandstalige genre is om een rappassage toe te voegen. Frans vond het een uitdaging om samen de White Villa Studio in te duiken. Het was voor mij de eerste keer dat ik van die opnamestudio gebruik maakte. Diverse grote DJ's zijn daar kind aan huis en wij vonden het een bijzondere ervaring', glundert John.

John benadrukt dat het deze keer ook een gelegenheidsduo betreft. 'Veel mensen denken dat wij een vast duo zijn en daarnaast ook een eigen carrière hebben. In werkelijkheid is dat andersom. Wij hebben beiden een glansrijke zangcarrière, echter in twee verschillende takken van sport. Die zijn op een aantal punten prima te combineren. Frans gebruikt geen straattaal zoals veel andere rappers dat doen. Dat past ook niet bij dit lied. De liefhebbers van het Volkse muziek gebruiken die woorden ook niet. Het gedeelte dat ik vertolk heb ikzelf geschreven. Frans is verantwoordelijk voor zijn inbreng. "Alles wat ik wil" is een liedje wat je in de kroeg tegen elkaar kunt zingen. Als je in de kroeg staat met een meisje en je denkt, dat is wel wat, dan zing je dat toch. Als je geluk hebt gaat ze met je mee', grapt John.

De single 'Alles wat ik wil' is verkrijgbaar vanaf 28 juni 2019 en legaal te downloaden bij de bekende platforms en te beluisteren via de streamingdiensten.