Algemeen

Jim Hoogendorp komt bij in een plas bloed......

14-03-2019 10:22

'Nou daar lag ik dan', schrijft onze mediapartner Jim Hoogendorp op z'n Facebookpagina. Voordat er allerlei wilde verhalen de wereld rond gaan vertelt de persfotograaf en oprichter van het magazine Behind the Stars zelf wat hem gisteren is overkomen nadat hij wakker werd met een behoorlijke kramp in zijn linkervoet.

"Ik kreeg mijn voet niet meer recht dus ben ik naast mijn bed gaan staan om het weer goed te krijgen. Het was een pijnlijke kwestie en daardoor werd ik behoorlijk eng door mijn hele lichaam. Ik kreeg uiteindelijk de voet goed en voelde dat ik erg nodig naar de wc moest om te plassen. De wc is niet ver van mijn slaapkamer, dus ik liep de hal in met een plavuizen vloer.......Ik heb dat niet meer meegekregen want ik werd op een gegeven moment (weet niet hoeveel tijd ik zo heb gelegen 30/60 minuten) kwam ik bij', onthult Jim.

Hij besefte niet wat er was gebeurd. Jim zag dat hij op de vloer lag badend in een plas bloed. Hij had koude benen en merkte dat z'n pyamabroek van top tot teen drijfnat was vanwege urineverlies. Na een minuut of 5 kwam hij weer een beetje bij en dook onder de douche. Gelijk daarna belde hij de school op waar z'n levenspartner Ron Kemper werkzaam was met de mededeling dat hij een black out had gehad en Ron meteen naar huis moest komen. Dat was om 9.45 uur.

'Om 10.15 waren we in het Ziekenhuis op de EHBO. Die zeiden dat we ons eerst moesten melden bij de huisartsenpost. Daar heeft een arts mijn kin gehecht. Daarna moesten we ons melden bij de EHBO voor verdere onderzoeken. Daar hebben ze bloedonderzoek gedaan, een hartfilmpje genomen en verder onderzocht en uiteindelijk ook een scan gehad voor mijn hoofd omdat ik toch een behoorlijke klap heb gemaakt. Al met al tot 16.00 uur toen kregen we de uitslagen van alles en alles bleek goed te zijn. Ik moest alleen nog mijn ogen na laten kijken wat ook op de EHBO post kon worden gedaan, maar daar kon ik pas om 17.00 uur terecht. De ogen waren iets gezwollen maar kan geen kwaad. We waren 18.00 uur pas thuis...hoop voorlopig geen ziekenhuis meer te zien', aldus Jim.

In 2005 heeft Jim twee keer een herseninfarct gehad en maakt daardoor teveel hersenvocht aan. Jaarlijks ondergaat hij daarom een rugpunctie om het af te tappen. Het verhaal van gisteren staat hier los van. "Ik denk en de artsen ook tenslotte ...dat de pijn van de kramp zo groot was dat ik daardoor buiten westen ben geraakt. Ik moet wel wat rust nemen daar ik toch last heb van mijn rechter zijkant, knie blauw, duim gekneusd, neuspijn, kapotte lip... gas terugnemen....ben tenslotte geen 20 meer…..

Wij wensen Jim veel beterschap.