Single Release

Hugo Franks blaast Iglesias klassieker nieuw leven in

11-04-2019 15:19

Met trots presenteert de Rotterdamse zanger / entertainer Hugo Franks zijn nieuwe single getiteld 'Ouwe Gabber'. In 1986 is het nummer uitgebracht door Han Wellerdieck die eveneens de tekst schreef op de muziek van deze tijdloze Julio Iglesias klassieker.

Hugo Franks is ruim 30 jaar actief als muzikant / entertainer, waarvan de afgelopen 10 jaar als fulltime professional. Inmiddels heeft hij een goed gevulde agenda met optredens in binnen- en buitenland waaronder Duitsland, Spanje, CuraƧao en Bonaire. Hugo Franks heeft door aanpakken en ondernemen zijn droom en passie waar kunnen maken en heeft zoals hij zelf zegt 'de mooiste job ter wereld' met optredens op cruiseschepen, vakantie resorts, casino's en hotels in het hogere segment.

Voor zijn repertoire is hij altijd opzoek naar de 'pareltjes' uit de muziek. Songs die iedereen herkend maar die niet dagelijks te horen zijn. Zo stond 'Ouwe Gabber' al een tijdje op zijn verlanglijstje. In zijn eigen studio maakte hij een nieuw arrangement en liet dit horen aan Han Wellerdieck, die in 1986 een enorme hit scoorde met dit nummer. Diezelfde dag nog belde een meer dan enthousiaste Han Wellerdieck Hugo op: 'Ik zou het een eer vinden als jij dit nummer opnieuw uit zou brengen. Je hebt mijn volledige medewerking en support'.