Nieuws

Helga Albers geeft reggae tintje aan haar debuutsingle 'Eén blik van jou'

03-06-2019 13:22

Als jong meisje wilde Helga Albers uit Den Haag altijd al zangeres worden. Het liefst wilde zij in een bandje zingen. Door bepaalde keuzes in haar leven is Helga pas op latere leeftijd hier iets mee gaan doen. Maar nu is dan haar eerste single een feit! "Eén blik van jou" is van oorsprong het bekende liedje "Just One Look" van The Hollies, maar Helga is gegaan voor de uitvoering van Eddie Lovette in een reggae stijl.

Met de inzet van Joris van Dijk ( Sonic Solutions) hebben ze toch een mooi eindresultaat volbracht. Ik hoop dat mijn eerste eigen single een succes zal worden bij het Nederlandse publiek. Er komen mooie, positieve berichten binnen en dat maakt mij weer super trots. Ik wilde ook graag net even iets anders dan men gewend is van mij wat betreft het Nederlandstalig. Iets met een reggae tintje eraan. In de toekomst kan ze niet kijken, maar Helga heeft wel haar koers uitgestippeld!

Van nature is Helga een soulzangeres, maar Nederlands gaat haar steeds beter af ... oefening baart kunst, zegt ze. Mijn muziek interesse is heel breed, maar de voorkeur ligt wel bij Soul, Reggae, Blues, Funk, Jazz en Disco.