Nieuws

GewoonMuziek.nl officieel van start

02-02-2019 20:40

In november 2018 staken Benno Sterkenburgh en Henny Waanders de koppen bij elkaar om een radiostation op te zetten. Binnen 10 minuten stonden de neuzen dezelfde kant op en werden er mooie plannen besproken om Gewoon Muziek op te richten. Het doel om met zo weinig mogelijk regels muziek te draaien voor een breed publiek is volgens Benno en Henny ruimschoots gehaald.

'Veel regels die andere stations hanteren maken het werk er niet leuker op. Wij willen gewoon de luisteraars blij maken met gevarieerde muziek. Wij kregen hulp van Yvonne Cupers en Rob van Ek die aan de slag gingen om Gewoon Muziek op te zetten. Als doel werd gesteld om op zaterdag 2 februari om 20.00 uur live te gaan en dat is gelukt', vertellen Benno en Henny.

In de aanloop naar 2 februari werd er al proefgedraaid via www.gewoonmuziek.nl. Volgens Benno en Henny wisten een groot aantal liefhebbers van vooral Nederlandstalige muziek het radiostation al te vinden. 'Dat blijkt wel uit de reacties die we kregen op onze Facebookpagina. Ook tijdens de eerste minuten van de officiële start kregen we al een behoorlijk aantal verzoekjes binnen. Dat was een enorme opsteker', glundert het tweetal.

Met DJ's als Chris Bakker, Michel Oude Avenhuis, Nick van Ek en André Moss hebben ze een leuk programma voor de meeste avonden. Op maandag Chris met Bakker Time met vooral verzoekjes en Nederlands- en Engelstalige muziek. Op woensdag het beroemde!! (beruchte) Duo Ongeregeld met wartaal en allerlei muziek met Benno en Rob. De donderdag is het de beurt aan zanger André Moss met André draait door met vooral Nederlandstalige muziek. Op vrijdag gaan we terug in de tijd met Nick en Rob. Back in Time naar de jaren 50, 60 en 70. De zondagochtend is voor Henny en Yvonne met hun Funbar. Zij draaien de ene week Country en de andere week Duits. De zondagavond is voor Michel met The Soul Show'.