Nieuws

Gebroeders Ko zijn 'Carnavalskneiter 2019'

01-03-2019 23:31

Het nummer 'Nooit meer doen' van Gebroeders Ko is door de kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL uitgeroepen tot 'Carnavalskneiter 2019'. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd vanmiddag bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. De Gebroeders Ko (Ton en Gerard Koopmans) scoren dit jaar een grote carnavalshit met een vrolijk liedje over dronken misstappen en plechtige beloftes. De bijbehorende clip werd opgenomen in nachtelijk Breda, met een gastrol voor de Alpenzusjes.

Muziekzenders TV Oranje en RADIONL organiseren elk jaar gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. De afgelopen elf dagen is via internet massaal gestemd op een lijst met meer dan 150 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die van het publiek de meeste stemmen kregen, vormen de '11 van Oranje'.

De nummer één van de lijst wordt uitgeroepen tot Carnavalskneiter. Gebroeders Ko bleken dit jaar de grote favoriet. Hoge noteringen zijn er verder voor CV de Kapotte Kachels, Sjansjee en De Deurzakkers. Gebroeders Rossig, de Carnavalskneiter van vorig jaar, eindigde deze keer op een eervolle derde plek. De volledige '11 van Oranje' van 2019 is na te lezen op www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.