Single Release

Frank Verkooyen eert z'n vader met 'Bedankt Pa'

16-06-2019 11:38

Op zondag 16 juni zet Frank Verkooyen als preview op z'n aanstaande album 'Het uur van de waarheid' de albumtrack 'Bedankt Pa' openbaar via de bekende downloadportals en streamingdiensten. Bovendien zal de audio samen met het hoesje op YouTube geplaatst worden. Omdat het 16 juni vaderdag is hoopt Frank dat dit door Alides Hidding en Ton van Gils geschreven lied veel vaders zal aanspreken.

'Ik voelde zoveel bij de pakkende tekst en vond het zonde om dit niet te vereeuwigen op een zilveren schijfje. Mijn vader is in 1987 op 53 jarige leeftijd overleden. Hij was destijds producer van Duo Onbekend. Door hem ben ik ook in dit prachtige vak belandt. Gelukkig leeft mijn moeder nog wel. Trots ben ik ook dat ik 'Bedankt Pa' nu in m'n eigen The Boom! Music studio heb kunnen opnemen. Ik zie dat als een extra mooi gebaar om mijn vader te eren', onthult Frank.

Het compleet nieuwe lied verschijnt natuurlijk op het label van de Nationale Artiesten Parade. Dat label beheert Frank samen z'n compagnon Ton van Gils. Veel gevestigde artiesten, maar ook een groeiend aantal 'jonge aanwas' weten hem te vinden. 'Wij werken samen met muzikanten die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandstalige muziekwereld. Met name accordeonist Daniël Metz en gitarist Marcel Fisser hebben met hun toegevoegde 'ingrediënten' gezorgd dat de demo van 'Bedankt Pa' omgetoverd werd tot een prachtige productie', verklapt Verkooyen.

De album doop van 'Het uur van de waarheid' vindt plaats op zaterdag 7 september 2019 bij Tiggelman Dance Masters, gelegen aan de Slingerweg 95 in Breda. De aanvang is om 20.00 uur, de zaal gaat open omstreeks 19.00 uur en de entree bedraagt inclusief album in de voorverkoop € 15.00 (aan de deur € 20.00). Meewerkende artiesten zijn: Peter Beense, Willem Barth, Leen Zijlmans, Colinda, Charlène, Kobus Engels, Mira, Henk Damen, Tinus Hoekstra en Ferry Goorden. Surf voor meer informatie over de voorverkoopadressen naar www.frankverkooyen.nl