Single Release

Foxtrot Music komt met 3 nieuwe singles

23-06-2020 20:24

Ondanks dat de muzikale wereld door de coronacrisis een stapje terug heeft gedaan, is het nieuwe platenlabel Foxtrot Music geheel in voorbereiding om de nieuwe singles van de exclusieve artiesten uit te werken. Een aantal dagen geleden kwamen de artiesten Kees Haak, Nick Nicolai, Roland Verstappen en de maatschappij bijeen om de voortgang van de singles te bespreken en te kijken hoe we in de toekomst met de muziek om kunnen gaan.

Roland Verstappen stond in maart klaar om zijn nieuwe single uit te brengen. Op dat moment werd alles op stop gezet door de coronacrisis en de single werd op de plank gelegd. Nu Nederland weer iets meer vrijheid krijgt, gaat de planning voor het uitbrengen van de single langzaamaan beeld krijgen. Roland Verstappen scoorde in 1993/1994 de grote hit "Helemaal niets" die tot op de dag van vandaag nog steeds gedraaid wordt op de landelijke en regionale zenders. Begin dit jaar bracht Roland tezamen met Kees Haak de carnavalssingle uit "Bier en Bitterballen". Tijdens het carnaval werd deze veel gedraaid maar helaas het vervolg kwam er niet, wederom door de crisis.

Nick Nicolai, de jongste telg van het label, was heel druk met het zoeken van eigen materiaal. Na heel veel gesprekken en zoeken, kwam hij dan toch bij de juiste songwriter en producent Dillon Lewis (de broer van Berget) terecht. Hij begreep precies wat Nick wilde en voelde bij muziek. Na een gesprek tussen Nick en de producent kwam er een prachtig soulsound liedje met Nederlandstalige tekst waar iedereen direct helemaal achter stond. Grote Nederlandse soulartiesten zoals Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis die het lied hebben gehoord, waren er heel lovend over. Binnenkort wordt de videoclip geschoten op nog een nader te bepaalde locatie. Het script is bijna af.

Nick Nicolai kreeg landelijke bekendheid door het winnen in 2016 van het programma "Holland's got talent". Na die periode bracht Nick een aantal singles uit. Helaas bleef het verwachte resultaat uit en Nick besloot op zoek te gaan naar een andere aanpak. Bij deze aanpak kwam Foxtrot Music in beeld. Na vele gesprekken was het resultaat een samenwerkingsverband. Nick voelt zich prettig bij de samenwerking en dat hoor je dan ook aan de nieuwe single.

Kees Haak is de eerste artiest van Foxtrot Music. Dat komt mede omdat hij eigenaar is van het label. De naam Foxtrot Music kwam ook heel snel naar voren, met een knipoog naar zijn vader Nico Haak.

Kees is altijd bezig met nieuwe muziek maar kon nog steeds het juiste liedje niet vinden waar hij 100% achter stond. Intussen bracht Kees diverse singles uit en nam hij tientallen demo's op maar steeds zat dat "Haak" liedje er niet tussen.

Tot mei 2020. Kees belde met Rene Karst of hij hem niet aan een leuk lied kon helpen. In het verleden werkte Kees en René al een aantal keer samen.

Binnen een dag kwam René met een demo waarbij Kees stijl van achterover viel. Dit was het nummer wat Kees zocht qua tekst en repertoire. De single wordt opgenomen in de wereldbekende Wisseloord studio's in Hilversum waar vele Nederlandse maar ook wereldacts hun muziek opnamen. Ook Nico Haak heeft liedjes opgenomen in de Wisseloord studio's en dat de nieuwe single van Kees nu in 2020 daar wordt opgenomen is de cirkel weer rond. En dat is meteen ook de knipoog die in de nieuwe single voorbijkomt. Bij het lied komt ook een passende videoclip. Kees voelt zich 100% prettig bij de nieuwe single.

De verwachting is dat alle singles in oktober 2020 worden uitgebracht. Uiteraard onder voorbehoud.

Foxtrot Music is opgezet door Kees Haak en John van Leeuwen. Samen werken zij al een aantal jaar samen. John werkt als tourmanager van Kees. De doelstelling van Foxtrot Music is om kwaliteit muziek uit te brengen en waar er geen 13 in een dozijn van zijn. "We hebben veel gesprekken gehad met heel veel gegadigde, maar helaas konden zij niet voldoen aan onze ideeën of er waren andere zaken die speelde die een goede start in de weg zaten", verteld Kees.

"Er zijn veel maatschappijen die tientallen singles uitbrengen, dat is op zich niet verkeerd maar wij willen net iets anders zijn en geen kopieën van andere artiesten in onze familie hebben"' verteld John. We werken in de toekomst met een kleine groep artiesten, waar wij 100% achter staan. We doen dit omdat we een kleine maatschappij zijn. Zo kunnen wij de artiesten 100% onze aandacht geven.

Daarnaast werken wij met vaste pluggers die hun wegen goed kennen en ook niet te veel artiesten pluggen. Wij denken dat de persoonlijke aandacht er dan niet. Wij blijven werken aan de toekomst en staan op scherp. Voor meer informatie: www.foxtrotmusic.nl