Algemeen

Django Wagner ontvangt twee gouden awards

11-06-2019 10:43

2e Pinksterdag 10 juni heeft Django Wagner tijdens zijn concert in het AFAS Cicustheater in Scheveningen, twee Gouden Awards ontvangen uit handen van zijn vader en echtgenoot Ingrid.

Bij het concert had Django, Frans Duijts en Ferry de Lits als gastartiesten. Het publiek was zeer enthousiast en danste mee op de gezellige liedjes die het drietal die middag bracht, in één van de mooiste theaters van Nederland, het AFAS Circustheater.

Django had groot uitgepakt. Hij werd begeleid door een orkest van 14 man en 2 achtergrondzangeressen tijdens het concert.

Op 29 mei jl. is de cd uitgebracht: Django Wagner - 10 Jaar - Het Beste Van - 2CD, omdat Django nu tien jaar in het vak zit.

Er zijn artiesten die in het bezit zijn van een mooie, warme zangstem. Er zijn ook artiesten die met heel veel gevoel kunnen zingen, zij verstaan de kunst om emotie toe te voegen. Django Wagner combineert al 10 jaar het beste van deze twee werelden. Django Wagner groeide op in een echte muzikale zigeunerfamilie, het zingen zit hem vroeg in zijn bloed. Hij spreekt vier talen, waaronder zigeunertaal Sinti.

Django is zich zeer bewust van zijn herkomst. Hij draagt de geschiedenis van de Sinti in Nederland, die rond 1870 naar Nederland kwamen, met trots met zich mee. Als artiest verkeert hij in goed gezelschap, want de Sinti hebben uitmuntende muzikanten voortgebracht, zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en het Rosenberg Trio. In 2009 weet zijn debuutabum Kali de gouden status te behalen, net als de opvolgers Mijn Gevoel en Als De Nacht. Het album Mijn Gevoel behaalt ook de Award voor Beste Album van Buma.NL. Later weet hij ook de Award te verwerven voor Beste Zanger.

Het concert was één van de reeks van 'Sterren aan Zee' ten bate van het KWF.

Credits: Jim Hoogendorp Behind the Stars