Interview

'De pondjes van Daan' enorm succes op de menukaart van Eetcafé bij Daan

15-03-2019 10:03

Zangers Daantje opende op 16 november jl. haar eigen café aan de Rijksstraatweg 160 in Dordrecht. Nadat ze op 3 juli 2018 de sleutels in ontvangst mocht nemen is er heel veel gebeurd aan het voormalige café De Sloep. Samen met een groot aantal vrienden heeft ze het grondig verbouwd. 'Het was een bouwval, maar inmiddels is het een waar paleis', glundert Daantje.

De rasechte Amsterdamse zangeres die eerder aangaf te stoppen met zingen, kon het toch niet laten om de microfoon weer te pakken. Het bekende spreekwoord "het bloed kruipt waar het niet gaan kan" is ook voor haar van toepassing. 'Ach….je ziet dan de mensen aan de bar weer genieten en dan denk je….waarom zou ik stoppen. Het is gewoon mijn dingetje.

Op een gegeven nam ze contact op met de makelaar die het café aan de Rijksstraatweg te koop aan bood. 'Het pand stond al 4.5 jaar te koop. Ik dacht, het is nu of nooit. Na de grondige verbouwing heeft het een Eftelingachtige uitstraling gekregen met bijpassende bordeaux rode en bruine kleuren. Het is een behoorlijk groot pand. Er is plek voor 75 personen die een hapje willen eten. Daarnaast organiseer ik regelmatig muzikale evenementen. Op 23 maart vindt b.v. de 'My Big Fat Gipsy Party met live muziek plaats. Als iedereen zich dan in die stijl gaat kleden, is de avond al voor 80 % geslaagd. Bovendien komt er een ouderwetse woonwagen voor de deur te staan. De aanvang is vanaf 20.00 uur en de entree is geheel gratis', meldt Daantje.

Momenteel is Eetcafé bij Daan elke maandag en dinsdag gesloten. Maar daar komt binnenkort verandering in. 'Het mooie weer is in aantocht. Daarnaast zit er een grote camping in de buurt die binnen afzienbare tijd weer open gaat. In het hoogseizoen ben ik elke dag geopend. In de toekomst wordt de bereikbaarheid alleen maar beter. Er wordt een bedrijventerrein aangelegd met een grote parkeerplaats. En die grenst dan weer aan mijn café', onthult Daantje.

Als je de menukaart bekijkt valt het op dat er bijzondere gerechten op staan. Volgens Daan is "Het pondje van Daan" een uitblinker. Het is een grote vleesschotel aangevuld met gebakken aardappelen, groentes en salades. 'En dat bereid ik zelf samen met mijn dochter in de open keuken. Ook de huisgemaakte gehaktbal valt goed in de smaak. Dus…..ben je een keer in de buurt, kom gerust langs als je durft…..Groetjes Daantje Lurks.