Algemeen

Davina Michelle ontvangt Platina award uit handen van Corné Klijn

02-12-2018 23:17

Gisteren ontving Davina Michelle een Platina award voor de single 'Duurt Te Lang' uit handen van Corné Klijn. De totaal verraste Davina Michelle was te gast in het Radio 2 programma "Muziekcafé" waar ze mocht optreden. In seizoen 11 van het TV-programma Beste Zangers deed Davina Michelle een vertolking van "Duurt Te Lang" van Glen Faria. De single stond binnen enkele dagen op #1 in iTunes en de videoclip is bijna 7 miljoen keer bekeken op YouTube. Inmiddels is de single meer dan 17 miljoen keer gestreamd en heeft de platina status bereikt.

Davina Michelle is op dit moment druk met haar uitverkochte tour en werkt in de studio aan nieuw materiaal dat in 2019 zal verschijnen. Michelle Hoogendoorn (1995), beter bekend als Davina Michelle, woont in Rotterdam. Ze werd bekend door haar vertolking van 'What About Us' op haar YouTube kanaal. De Amerikaanse superster P!nk deelde de video en liet vervolgens weten dat de versie van Davina beter is dan haar eigen versie. Vervolgens ging dit bericht viral en hiermee werd Davina enorm populair op YouTube. Inmiddels heeft ze met haar eigen YouTube kanaal bijna 500.000 abonnee's en bereikt ze hiermee een wereldwijd publiek.

Davina deed in 2016 mee aan Idols maar viel daar in de voorrondes af. Na haar televisie optreden werd ze benaderd door haar huidige vriend Sebastiaan. Hij is werkzaam als muzikant en producer bij Sub Bass Music Group. Samen met zijn productieteam neemt Davina wekelijks een nieuwe cover op, die via haar YouTube kanaal wereldwijd wordt verspreid.

Het succesvolle TV programma 'Beste Zangers' heeft naast Davina Michelle meerdere nummer 1 hits voort gebracht; Glennis Grace - Afscheid, Do - Hij gelooft in Mij, Thomas Berge - Kon ik maar even bij je zijn, O'G3NE - Clown, Maan - Jij bent de liefde en Andre Hazes - Ik leef mijn eigen leven.