Single Release

David Vandyck probeert met zomersingle Nederlandse harten veroveren

10-07-2019 18:59

Met meer dan een 600.000 Spotify streams heeft de Belgische zanger David Vandyck intussen de status van een volwaardige Nederlandstalige live artiest bereikt. Na 12 jaar carrière leverde hij samen met Gordon Groothedde (Nick & Simon, Marco Borsato, Krezip, Miss Montreal) en begeleid door onder meer het Metropool Orkest, een bijzondere muzikale en productionele parel af.

Zijn duet ('Heel Alleen') met Thomas Berge was voor David de eerste kennismaking met het Nederlandse muzieklandschap. Zo waren zij al te zien in RTL Boulevard, Tijd voor Max en 5 Uur live. Met zijn zomersingle 'Ik Leef Voor Jou' wil David Vandyck nu ook solo de Nederlandse harten veroveren.

De plaat is eveneens een Nederlandse productie en was vorig jaar de meest gedraaide zomersingle in Vlaanderen, met een Radio2 zomerhit nominatie als gevolg. De bij Warner Music Benelux getekende zanger blijf ook dit jaar in België een van de meest geboekte zangers.

Eerder dit jaar stond David overigens met Nick & Simon en de Marcel Fisser band in Kursaal Oostende. In november zingt hij als opening act voor meer dan 5.500 mensen in de Antwerpse Lotto Arena bij Dana Winner.