Nieuws

Bernardo presenteert debuutsingle op 17 maart in Beverwijk

14-03-2019 12:58

Op zondag 17 maart 2019 presenteert Bernardo z'n debuutsingle 'Je loog en bedroog' bij Café Klein Mokum gevestigd op de Beverwijkse Bazaar.Het is een niet al te zwaar nummer dat begrijpelijk is voor iedereen. Samen met de Hollandse accordeon en het Spaanse sausje is hij erg tevreden over deze productie. De single verschijnt op het label van Melody Music Sound. Bovendien zorgt Frank ervoor dat zijn zangcarrière een boost gaat krijgen.

De zanger uit Haarlem weet niet wat hem de laatste tijd overkomt. Hij werd door Oranje Shownieuws benaderd voor een redactioneel interview over de totstandkoming van z'n single. Dat het artikel zoveel gedeeld werd had Bernardo nooit verwacht. 'Uit alle windstreken van Nederland kreeg ik reacties. Het leek wel of ik ineens een bekende Nederlander in wording was. Ook het Haarlems Nieuwsblad , het Haarlems dagblad én weekblad Party plaatsten een artikel over hem.

De 42 jarige zanger is van kinds af aan al bezeten van muziek. Hij leerde gitaar spelen, drummen en wist goed met een keyboard om te gaan. Op een gegeven moment nam hij plaats in een band. Tijdens de pauzes nam hij de microfoon in de hand om het zingen onder de knie te krijgen. 'Dat was puur om te oefenen, vertelt Bernardo.

'Een zaaleigenaar kwam naar me toe en vroeg of ik ook te boeken was zonder band!!. Ik stond perplex en wist niet wat me overkwam. In die tijd, en dan praten we over 21 jaar geleden, werden mij door diverse mensen gouden bergen beloofd. Meestal zat er wel een addertje onder het gras. Ik ben bezig geweest om singles op te nemen, maar werd altijd verrast met bijkomende kosten waar op voorhand niet over gesproken was. Ondertussen ben ik wel doorgegaan met optredens. Ik heb nu het idee dat ik met de juiste mensen in zee ben gegaan', verklaart Bernardo.

Tijdens een optreden vertolkte hij het nummer 'Huisje op wielen' van Frank van Etten. Het werd gefilmd en op Facebook geplaatst. Enkele dagen later kreeg Bernardo een telefoontje van Frank van Etten die onder de indruk van zijn zangkwaliteiten. Hij nodigde hem uit om te babbelen over zijn muzikale toekomst. Dat gesprek leverde hem een 3 jarig contract op.

Meewerkende artiesten tijdens de release party zijn: Frank van Etten, Leo Nardell, Barry van Vliet, John Eeltink, Angelo Kok, Peter Tros, Martino Kluitmans en Dave Groenendijk. De presentatie is in handen van Steffan de Kust. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom. De entree is gratis. Kijk voor meer info op z'n Facebookpagina.