Single Release

Arthur van Steijn laat remix maken van 'Ik wil alleen maar leven'

02-08-2019 15:03

De zangcarrière van Arthur van Steijn begon in 1991 serieus vorm te krijgen. Op het podium vertolkte hij hoofdzakelijk covers van bekende artiesten waar hij een eigen draai aan gaf. In al die jaren bracht hij echter maar een viertal singles uit waaronder in 2011 het nummer 'Ik wil alleen maar leven'. Veel ruchtbaarheid is daar destijds niet aan gegeven. Vandaar dat er nu op het Rood-Hit-Blauw label een 2019 remix van het nummer verschijnt.

Omdat Arthur de laatste tijd veel goede recensies over Sonic Solutions las, nam Arthur contact op met producer Joris van Dijk en of hij ideeën had om het lied in een hedendaags jasje te steken. De tekst die destijds is geschreven door Erwin van Prehn is hetzelfde gebleven. Deze 'oude' tekstschrijver van de André Hazes klassieker 'Kleine jongen' had binnen enkele uren de tekst uit z'n mouw geschud.

Omdat ik alles graag nog voor m'n vakantie uit wilde brengen stuurde Joris mij al vrij snel de demo zodat de clipopname direct gepland kon worden. Overigens heeft Bart Schuermans (dezelfde clipregisseur die ook de oorspronkelijke beelden heeft geschoten), prachtige shots gemaakt. Het resultaat is precies zoals ik me had voorgesteld', aldus Arthur.

Vanwege de prettige ervaring die Arthur een paar jaar had opgedaan met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw besloot hij om wederom bij hem aan te kloppen. 'Ondanks de tijdsdruk die ontstond vanwege mijn geplande vakantie heeft Ronald alles soepel en snel laten verlopen en dat heeft ervoor gezorgd dat de release, nog voordat ik op vakantie ga gelukt is, onthult Arthur.