Nieuws

Anita & Ed, en Lucas & Gea treden op tijdens de meimarkt in Enschede

14-05-2019 18:09

Op zaterdag 25 mei 2019 vindt alweer de 16e editie van de meimarkt plaats op het Pathmos te Enschede. Willem en Betsy van Voorst kregen in 2004 het idee om een rommelmarkt op te zetten in de wijk. Helaas viel deze eerste editie letterlijk in het water door de stromende regen. Maar dit mocht de pret niet drukken, want een jaar later was er gewoon weer een rommelmarkt, alleen iets groter.

In 2006 wordt het al zo groot dat Joop Woortman en Jeffry Janssen er bij worden gehaald om het te organiseren en wordt een groot deel van de wijk er bij betrokken. En zo komt er geluid bij en artiesten, een onderdeel wat er tegenwoordig niet meer bij weg te denken is. Intussen bestaat de organisatie uit 7 vaste personen.

In 2016 wordt getwijfeld of de meimarkt kan blijven bestaan, door het overlijden van bedenker Willem van Voorst in december van 2015. Maar de organisatie pakt door en eert Willem tijdens de meimarkt. Helaas heeft deze dag, dit jaar, ook een in memoriam. In maart van dit jaar overleed Willem zijn vrouw Betsy van Voorst. Ook hier zal kort bij stil gestaan worden.

Toch belooft het dit jaar weer een groot feest te worden. Maar liefst 280 kramen en de hele dag door muziek en één en al gezelligheid. Vanaf 10 uur in de ochtend trappen ze af op het Willem van Voorstplein, gelegen aan de Willem de Clerqstraat te Enschede.


De artiesten die deze dag optreden zijn: Anita & Ed, Lucas en Gea, Chris de Roo, Roel Britting en Henk Harders. Het geluid wordt sinds enkele jaren verzorgd door Veldmantime van Marcel Veldman.

Sinds vorig jaar is er ook een goed doel verbonden aan de meimarkt. In samenwerking met Rijden voor geluk wordt er geld in gezameld voor de Twentse Wensambulance. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur wordt het bedrag bekend gemaakt. Meer info op: www.meimarktpathmos.nl