Nieuwe single van Melissa Smilda is meer dan geweldig

26-05-2020 19:31

Na haar single 'Ik wil dat jij meteen ook gaat', die geschreven en geproduceerd werd door Emile Hartkamp & Norus Padidar, stond er een ding voor haar als een paal boven water…….. hier voel ik me thuis, en dit zijn de klanken die ik bij de Nederlandstalige Volkse Muziek zo graag wil horen. Was deze start een en al gezelligheid, en werkte overal bij haar optredens, nu is er gekozen voor een ietwat rustiger voelend liedje.


Perry Zuidam gaat deze zomer met 'De billen in het zand'

26-05-2020 18:49

Na een zwoele zotte zomer op de camping brengt Perry Zuidam de aankomende zomer door met "De billen in het zand". Inmiddels zijn we van Perry Zuidam gewend dat hij in het zomerseizoen met een nieuwe zomerplaat komt. Dit jaar zal de zomersingle eind mei verschijnen. 'Billen in het zand' wat geschreven en gecomponeerd is door Pascal de Vormer en Laurens van Wessel.Rick Folkers brengt nieuwe single 'De mooiste parel' uit op platenlabel D-River Music

26-05-2020 18:39

Op de dag dat Rick Folkers de leeftijd van 25 jaar bereikt lanceert hij z'n nieuwe single 'De mooiste parel'. Het nummer is geschreven door zijn vriendin Romana v/d Linden. En ja….dat is inderdaad de zangeres die in 2017 een grote hit in handen had met 'Als jij je geld kon verdienen met liegen'. De single die bij platenlabel D-River Music verschijnt staat bol van de ouderwetse piratensound.


Marlous terug met nieuwe single 'Als Het Echt Over Is'

25-05-2020 22:56

Onlangs verscheen de nieuwe single van Marlous 'Als Het Echt Over Is'. Dit duet zingt ze samen met songwriter & producer Jeroen Russchen die eerder al werkte met Tino Martin, Jan Dulles & Wolter Kroes. Deze single is een voorloper van haar album, waarop ook de hits 'Verlangen naar een herinnering', 'Verlaat Me Niet' & 'Liefde Van Mijn Leven' zullen staan.


Peter Bakx komt met hulde aan de Zangeres Zonder Naam

25-05-2020 18:37

Het lied "Onder de brug van Parijs" dat Mary met haar broer Jerry Bey gezongen heeft is door Peter Bakx in een nieuw jasje gestoken. Eigenlijk is er niets aan veranderd en is het nummer voorzien van een nieuw arrangement. Zoals Peter zelf vertelt. 'Als kind ben ik met haar muziek opgegroeid en heb zo alle liedjes van haar wel ooit voorbij horen komen.


Jubileumconcert de Wannebiezz gaat door!

24-05-2020 18:28

De coronacrisis brengt ook voor de culturele sector en horeca forse beperkingen met zich mee. Beperkingen die naar verwachting nog wel een tijdje gaan duren. Maar zitten de Wannebiezz bij de pakken neer? Nee natuurlijk! Samen met de Stadsgehoorzaal gaan de mannen onderzoeken wat de kansen en mogelijkheden zijn binnen die anderhalve meter.


Haarlem Zingt draagt de zorg een warm hart toe

24-05-2020 12:53

Maar liefst 8 Haarlemse zangers, zijn de afgelopen weken op-pad gegaan om de bewoners en verzorgers van zorginstellingen een warm hart toe te dragen. Dit ivm dat de zorginstellingen gesloten werden. Wat begon als een eenmalige actie op 28 maart 2020 is inmiddels uitgegroeid tot een groot project. Het begon met optredens vanaf een trailer, en daarna vanuit een hoogwerker.


3JS komen binnen op nummer 1 in de Nederlandse album top 100

22-05-2020 17:19

'De Aard Van Het Beest', het 11e studio album van 3JS, is vandaag op nummer 1 binnengekomen in de Nederlandse album top 100. Hiermee hebben 3JS hun allereerste nummer 1 album te pakken. Op het album zetten 3JS de lijn door die al voorzichtig werd uitgestippeld. 'We hebben vanaf het eerste moment besloten om onze meest positieve plaat ooit te maken", vertelt Dulles.


Sander Kwarten heeft volgende week de Oranje Kroon

22-05-2020 11:32

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 25 mei is dat 'K ben toch niet gek', de nieuwe single van Sander Kwarten. Het gaat om een Nederlandstalige bewerking van 'Perdoname', een liedje waarmee Demis Rousos in 1975 een aantal weken in de Top 40 stond. De tekst werd geschreven door Bram Koning en gaat over een vrouw die je behoorlijk in je portemonnee weet te raken.


Sanne Broekman lanceert haar derde single 'Genieten van het mooie leven'

22-05-2020 11:20

De tekst van de nieuwe single 'Genieten van het mooie leven' van Sanne Broekman is geschreven door haar vader Jan Broekman, beter bekend als zanger Jantje Bier. Nadat ze eerst "Trouwen is Houden" had opgenomen om te zingen op een bruiloft, kwam ze met haar debuutsingle "Dans met mij de hele dag" en door deze single heeft deze talentvolle zangeres het alleen maar drukker gekregen en moest er een vervolg komen.Jantje Bier brengt feestnummer 'Heerlijk glaasje bier'

22-05-2020 11:10

Jantje Bier is de artiesten naam van Jan Broekman uit Buren in Gelderland en is een feestartiest bij uitstek. In zijn Tirolerpak en zijn grote pul bier heeft hij afgelopen jaar veelvuldig het podium betreden en een feestje gemaakt. Hij besloot om weer de studio in te duiken om daar een lekker feestnummertje op te nemen en zo ontstond in samenwerking met Joris van Dijk het nummer "Heerlijk glaasje bier"


Loeksband troost met 'The Lockdown Song'

22-05-2020 10:55

Singer-songwriter Loek Duinmeyer van Loeksband uit Heerhugowaard heeft een troostlied geschreven voor alle muzikanten en artiesten die brodeloos thuis zitten te wachten op betere tijden. Met zijn lockdown lied geeft hij het frustrerende gevoel weer van de artiest die graag de deur weer uit wil om ergens op een podium te staan. Hij nodigt al zijn muzikale collega's uit om dit lied met hem mee te komen zingen.


TVoranjeclips.nl pakt de draad weer op

21-05-2020 13:59

TVoranjeclip.nl, het bedrijf van William en Irene ten Kate heeft de draad weer heeft opgepakt voor het produceren van nieuwe clips. 'Uiteraard houden we twee meter afstand. Om alle Nederlandse artiesten een hart onder de riem te steken hanteren wij voor onze clips een speciaal corona tarief.


SBS6 programma 'Man bijt hond' volgt Het IJsselduo

21-05-2020 13:38

Op maandag 25 mei 2020 zijn Arnold & Marianne Wolda te bewonderen op SBS6 in het spraakmakende programma 'Man bijt hond'. In de uitzending die tussen 21.30 uur en 22.30 uur wordt uitgezonden is te zien dat het jaar 2020 een heel bijzonder jaar is voor hen. Ze zijn 40 jaar bij elkaar, 35 jaar getrouwd en vormen 25 jaar Het IJsselduo.


Denys komt met nieuwe vlotte zomersingle!

21-05-2020 13:14

Zanger Denys (red. Dennis Rietberg 1970) uit Lichtenvoorde maakte begin vorig jaar zijn debuut met de single "Jij laat mijn bloed weer sneller stromen". Sindsdien is zijn plaat veelvuldig op de radiozenders in heel Nederland te horen. Ook de bijbehorende videoclip is inmiddels met meer dan 13000 heel goed bekeken! Een goede reden om met een opvolger te komen van deze succesvolle single.


Danilo geeft met 'Zingen op Ibiza' invulling aan een nieuw avontuur

20-05-2020 19:35

Danilo Wattez, bekend van de vlottere Nederlandstalige muziek, wil ondanks het afblazen van allerlei festivals en optredens vanwege Corona, toch vrolijkheid onder het publiek brengen. Hij wil door op de ingeslagen weg. De jongeman uit het Drentse Elim maakte in het verleden al naam als veelbelovend wielertalent en boekte daarmee vele successen (o.a. Nederlands Kampioen baanwielrennen).


Frank & Colinda presenteren hun tweede duet 'Door jou ga ik nu weer leven'

20-05-2020 15:09

Omdat niemand weet hoe het gaat met de komende vakantie hebben Frank (Verkooyen) en Colinda (Pronk) besloten om Griekenland dit jaar maar naar je toe te laten komen. Hun tweede duet-single 'Door jou ga ik nu weer leven' zorgt in ieder geval voor vrolijke Griekse klanken die ook in de achtertuin voor gezelligheid zullen zorgen. Het uptempo lied heeft in ieder geval de potentie om een zomerhit te worden.


Vinzzent brengt vrolijkheid met 'We Zijn Er Bijna'

20-05-2020 15:00

Hij is veelzijdig en allround met een repertoire dat varieert van pop en blues met een boodschap tot vrolijke, aanstekelijke feelgood nummers met een hoog meezinggehalte. Kortom gezegd: Vinzzent valt in de smaak bij een groot publiek en zijn singles worden altijd breed opgepakt bij de stations in het Nederlandstalige genre. Zijn samenwerking met het bekende label NRGY Music brengt hem gaandeweg naar waar hij wil zijn.


Johan Moreno vindt het de juiste tijd voor zijn nieuwe single!

20-05-2020 14:47

Als Johan Moreno aan z'n vrouw Bianca denkt, gaat zijn hart na bijna 12.5 jaar huwelijk nog steeds sneller kloppen. De tekst van z'n nieuwe single 'Mijn mooiste gedachte' is als het ware op z'n lijf geschreven. Johan hoorde de oorspronkelijke versie van Dennie Christian op de radio en kreeg het niet meer uit zijn gedachten. Hij besprak het met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw.


Johnny Romein komt met kroegenknaller van jewelste

19-05-2020 21:51

De deuren gingen binnen een uur dicht, de tap gesloten en iedereen naar buiten en wat toen nog niet duidelijk was voor hoe lang ? Wat 'n impact en wat 'n gevolgen voor het hele land. Nu kan je over alles zingen wat dit doet en gedaan heeft bij 'n ieder, maar….. je kan ook kijken naar de eerste kleine lichtpuntjes die zo langzamerhand weer aan de horizon gloren.


Tinus Hoekstra verrast z'n fans met 'Ze is zo lekker'

19-05-2020 20:23

Tinus Hoekstra zit net zoals alle artiesten al wekenlang thuis. Dat is helemaal niets voor hem. Normaal gesproken staat hij elk weekend wel ergens het publiek te vermaken. De coronacrisis heeft een behoorlijke impact op z'n dagelijkse leven. Hij hoopt dat de overheid snel besluit om het normale leven weer op te pakken. Tinus wordt ondertussen helemaal gek van het thuiszitten.


Jan Tekstra Hits & Winkeldochters en 'Jij en ik'

19-05-2020 19:51

Hitschrijver & producer Jan Tekstra (Borsato, Maan, Jayh Jawson, Tabitha) presenteert met trots de release van een boek, een podcast en een nieuwe single. Na jaren achter de schermen te hebben gewerkt staat Tekstra nu zelf in de schijnwerpers. De hits kent iedereen; 'Je hoeft niet naar huis vannacht' is inmiddels een klassieker en de recente hit 'Ze Huilt Maar Ze Lacht' van Maan wordt bekroond met een platina plaat.


Ongelukje zit ook voor Michelle Valentina in een klein hoekje!

19-05-2020 19:37

Een tijdje geleden kwam het nieuws naar buiten dat Michelle Valentina, voor jullie beter bekend als Michelle Okken, haar eerste zelf geschreven nummer zou gaan uitbrengen. Van de ene tegenslag naar de andere tegenslag, moest ze het blijven uitstellen. Waar het eerst de tekst was die niet lekker liep, was het daarna haar stem die het af liet weten. De verkoudheid/griep was weg.


Na 40 jaar lanceren Anita en Ed nieuwe versie A la vie la Mort

18-05-2020 16:17

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat het liedje A la vie la Mort is uitgebracht door Anita en de Edger Boys. Het nummer is geschreven door de toetsenist/zanger Ed Kouwenhoven. In eerste instantie was het nummer Engelstalig. Echter op de dag van de opname heeft Ed nog een Nederlandstalige tekst geschreven met een vleugje Frans. Anita en de Edger Boys gingen al snel verder als duo genaamd: Anita en Ed.